Първата поличба

Премиерна дата

5 април 2024

Формат

2D

Времетраене

02:00 ч.

z

Звук

Английски        

Субтитри

Български      

Цена на билета

10 лв.

АНТИХРИСТЪТ Е РЕАЛНОСТ В
ПЪРВАТА ПОЛИЧБА ОТ 5 АПРИЛ САМО В КИНАТА

Изповядайте греховете си.

Вижте раждането на Антихриста! През 1976 година Ричард Донър режисира емблематичната първа част от успешния франчайз Поличбата, в която светът се запознава с Деймиън – младия потомък на самия Дявол. На 5 април, само в кината, психологическият хорър Първата поличба ни връща назад във времето, за да ни разкрие зловещите събития, съпътстващи инкарнацията на абсолютното зло.
Действието на Първата поличба се развива през 1971 г. и се фокусира върху Маргарет – млада американка, изпратена в Рим, за да започне нов живот в служба на църквата. Във Вечния град тя се сблъсква с мрак, който я кара да постави под съмнение собствената си вяра, и открива ужасяващ заговор, чиято цел е рождението на Антихриста.

Но Първата поличба не е просто поредното завръщане към миналото. Целта на създателите на филма е да разкажат история, която сочи както към миналото, така и към настоящето – филм, чиито теми са едновременно вечни, но и актуални. Продуцентът Дейвид С. Гойър (Черният рицар, Хелрейзър) споделя, че за него „жанровите филми работят най-добре, когато функционират като мрачни огледала, които отразяват съвременните ни тревоги“ и твърдо вярва, че Първата поличба има какво да добави към доста наболели теми от обществения дискурс.

Режисьор на Първата поличба е Аркаша Стивънсън (Channel Zero), която е и сценарист наравно с Тим Смит и Кийт Томас. Автор на идеята е Бен Джакоби (Bleed) по образи създадени от Дейвид Зелцер (Поличбата). Продуценти са Дейвид С. Гойър (Рога, Хелрейзър) и Кийт Ливайн (Къща в мрака). В ролите са Нел Тайгър Фрий, Тауфик Бархум, Соня Брага, Ралф Инесън, Бил Най и др.
Злото се завръща с Първата поличба от 5 април само в кината.

  • Оригинално заглавие: The First Omen
  • Жанр: Ужаси, Трилър
  • Актьори: Бил Най, Ралф Инесън, Соня Брага, Нел Тайгър Фрий, Тауфик Бархум
  • Режисьор: Аркаша Стивънсън

Кино Форум
Тел: 072 393 555
Адрес: бул. България 5, гр. Ботевград