Мънкимен

Премиерна дата

5 април 2024

Формат

2D

Времетраене

01:53 ч.

z

Звук

Английски

Субтитри

Български      

Цена на билета

10 лв.

От сянката на анонимността до борец срещу огъня и терора

На 5 април Робин Худ среща Джон Уик в Боен клуб в Мумбай с предстоящия кървав и брутален екшън трилър Мънкимен. В главната роля влиза един от най-всестранно развитите актьори днес – номинираният за „Оскар“ Дев Пател (Беднякът милионер, Лъв: Стъпки към дома), който прави своя режисьорски дебют с грандиозната продукция.

В Мънкимен се сблъскваме със стремежа на един човек да отмъсти на корумпираните лидери, убили майка му, които продължават системно да тормозят бедните и безправните, за да задоволят собствените си интереси. Вдъхновен от легендата за Хануман – икона, олицетворяваща силата и смелостта, героят Кид – анонимен млад мъж, изкарва прехраната си в подземен боен клуб, където вечер след вечер, носейки маска на горила, е пребиван почти до смърт от по-популярни бойци за пари. След години на потискане на гнева си той открива начин да проникне в затворения кръг на зловещия елит на града. Докато травмата от детството му кипи, мистериозно белязаните му ръце отприщват експлозивно отмъщение и е време за разплата с хората, които са му отнели всичко.

Стилният трейлър впечатлява не само с интензивност и брутален екшън, но и с доза хумор, към която предразполага свежата смесица от модерна западна и индийска култура. Видеото загатва за комплексната социална динамика, която се преплита с действието в изпълнения с драматизъм и виртуозно изпипани бойни сцени филм, като същевременно засилва очакванията на публиката.

Сред продуцентите са Дев Пател, носителят на „Оскар“ Джордан Пийл и Базил Иваник. Изпълнителни продуценти са Джонатан Фурман, Наталия Павчинска и др. Филмът е по идея на Дев Пател, който е и сценарист с Пол Ангунавела и Джон Коли. Актьорският състав включва Дев Пател, Шарлто Копли, Питобаш, Випин Шарма, Сикандар Кер, Собита Дхулипала, Ашвини Калсекар, Адити Калкунте и Макаранд Дешпанде.

  • Оригинално заглавие: Monkey Man
  • Жанр: Екшън, Трилър
  • Актьори: Дев Пател, Шарлто Копли, Випин Шарма, Питобаш Трипати, Собита Дхулипала, Адити Калкунте, Нагеш Бхонсле
  • Режисьор: Дев Пател

Кино Форум
Тел: 072 393 555
Адрес: бул. България 5, гр. Ботевград